Enkhuizer Sport Centrum
Huisregels

De huisregels van het Enkhuizer Sport Centrum zijn ontwikkeld om jouw verblijf bij ons zo plezierig mogelijk te laten verlopen.

 1. Bij ieder bezoek aan het ESC ben je verplicht om je aanwezigheid te registreren met je ledenpas / vingerscan, of je persoonlijk bij de balie te melden. De ledenpas is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar.
 2. Je betaalt bij het Enkhuizer Sport Centrum niet per activiteit, maar per bezoek. Dus bijvoorbeeld na je groepsactiviteit nog even uitlopen op de loopband of meedoen met het buikspierkwartier, of aan 2 activiteiten achter elkaar deelnemen vinden wij geen enkel probleem.
  NB: een uitzondering hierop zijn de jeugdlessen. het is de deelnemers van de jeugdgroepslessen niet toegestaan om voor of na de groepsles te trainen in de fitness; hiervoor is een aanpassing van het abonnement noodzakelijk.
 3. Tijdens het sporten is het dragen van sportkleding, schone sportschoenen (geen slippers!) en het gebruik van een handdoek verplicht.
 4. Mobiele telefoons dienen in de sportruimten te worden uitgezet.
 5. Wijzigingen m.b.t. het lidmaatschap en/of persoonsgegevens kunnen uitsluiten schriftelijk worden doorgevoerd. Formulieren voor het doorgeven van wijzigingen zijn verkrijgbaar bij de balie.
 6. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren met inachtneming van een kalendermaand opzegtermijn.
 7. Kinderen onder de 12 jaar zijn in de fitnesszaal niet toegestaan.
  Het is ook niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar een groepsles om te kijken of aan de kant te zitten.
 8. Jeugd t/m 16 jaar is in de fitness verplicht om een introductietraining te doen en om ter trainen met een schema van het ESC. Scholierenfitness (gereduceerd tarief) is alleen mogelijk tussen 13:00 en 18:00 uur.
 9. Na het gebruik van losse materialen in de fitnesszaal zoals bijv. halters, schijven en handvatten dien je deze weer op te bergen op de daarvoor bestemde plaats. En zet de loopband na gebruik in de startstand.
 10. Wij verwachten van je dat je, als je verhinderd bent je groepsles te volgen, dit telefonisch of persoonlijk aan de balie meldt. Gemiste lessen kun je uitsluitend binnen 8 weken inhalen en alleen wanneer je voor de gemiste les(sen) hebt afgebeld. Als je aanéénsluitend 4 weken zonder afbericht afwezig bent geweest, wordt je van de deelnamelijst gehaald.
 11. Bij minder dan 4 deelnemers gaat een les niet door.
 12. Onze sauna’s zijn toegankelijk voor alle leden vanaf 16 jaar. Het gebruik van een handdoek is tijdens het saunabezoek verplicht. Je dient je vóór het gebruik van de sauna te douchen.
 13. Helaas kun je beter geen waardevolle spullen of kleding achterlaten in de kleedkamer. Je sporttas meenemen naar de sportzaal is echter niet toegestaan. Wij raden je aan om gebruik te maken van een locker.
 14. Omdat wij de klantentevredenheid graag nog meer vergroten, en bij het Enkhuizer Sport Centrum altijd klaar staan om verbeteringen door te voeren, maken wij gebruik van actiepuntformulieren. Heb je iets op te merken, of gewoon een goed idee, dan kun je één van onze medewerkers om zo’n formulier vragen, en samen met de medewerker invullen. Alle actiepuntformulieren worden doorgenomen, beoordeeld en waar mogelijk worden de verbeteringen zo snel mogelijk doorgevoerd.
 
NL Actief, de landelijke branche organisatie van sportscholen en fitnesscentra, heeft leveringsvoorwaarden voor de gehele branche vastgesteld. Lees hier de algemene voorwaarden van NL Actief.

Meld je aan!

Voor alle nieuwe leden van het Enkhuizer Sport Centrum geldt: de 1e week is een Gratis Proefweek! Jouw 1e week is gratis, omdat wij vinden dat je zo het beste kennis kunt maken met het Enkhuizer Sport Centrum in Enkhuizen. Tijdens je proefweek kun je trainen in de fitness en/of deelnemen aan groepslessen. Je mag van alle faciliteiten gebruik maken. Mocht het je toch niet bevallen, dan kun je tijdens de proefweek nog opzeggen. Binnen 1 werkdag nemen we contact met je op voor een startafspraak. Minderjarigen mogen zich alleen inschrijven onder begeleiding van een ouder of verzorger.